چه چیزی باعث اکو در گوش میشود؟
آیا بدون دلیل خاصی صدا در گوش شما اکو میشود ؟ اگر چنین است، مطمئناً تنها نیستید. بسیاری از افراد از شنوایی کم و یا احساساتی شبیه به وجود پنبه در گوشها شکایت دارند. برخی دیگر احساس فشار گوش را مانند آنچه که در هواپیما تجربه میشود توصیف میکنند. هرچند افراد این حس را به شیوههای مختلف توصیف میکنند، این صدا میتواند نگران کننده و ناراحت کننده باشد زیرا می تواند به طور نامطلوبی بر شنوایی شما تأثیر بگذارد و ممکن است منجر به کاهش شنوایی شود.
چرا اکو در گوش رخ میدهد؟
بیشتر افراد نمیدانند که برای شندین صدا، یک سری مراحل پیچیده باید اتفاق بیفتد تا امواج صوتی در هوا به سیگنالهای الکتریکی تبدیل شوند. هنگامی که امواج صوتی وارد گوش خارجی میشوند، از کانال گوش عبور کرده و به پرده گوش میرسند. اگر مسیر امواج صوتی به هر دلیلی مسدود شود، اکو میتواند رخ دهد. تجمع جرم گوش، برای مثال ، میتواند مانع از عبور امواج صوتی شود.
با این حال، گوش مسدود تنها علت ممکن نیست. در زیر برخی از رایجترین دلایل را بررسی خواهیم کرد.

شایعترین علل اکو در گوش چیست؟
تجمع جرم گوش
تجمع جرم یکی از رایجترین علل ها است. مسدودیت ها زمانی رخ میدهد که غدد شما بیش از حد جرم گوش تولید کنند؛ جرم میتواند سخت شود و کانال گوش را مسدود کند. همچنین میتوانید با استفاده از گوش پاک کن یا سوابها برای تمیز کردن گوش، جرم را به عمق کانال گوش فشار دهید و باعث تجمع آن شوید.
عفونتهای گوش
عفونت میتواند در بخشهای مختلف کانال گوش رخ دهد. علائم ممکن است متفاوت باشد و نیاز به روشهای درمانی مختلف داشته باشد، خواه در گوش داخلی، گوش میانی (اوتیت میانی) یا گوش خارجی (اوتیت خارجی) باشد. با این حال، هر سه نوع میتوانند باعث اکو پس از عفونت شوند.
نوروم آکوستیک
نوروم آکوستیک همچنین به عنوان شوآنوم دهلیزی شناخته میشود. این یک تومور غیرسرطانی و معمولاً کند رشد است که بر روی عصب اصلی اتصال دهنده گوش داخلی به مغز شما رشد میکند. فشار از تومور میتواند باعث کاهش شنوایی، زنگ زدن در گوش و حتی احساس اکو شود.
پیرگوشی
پیرگوشی یک نوع کاهش شنوایی حسی-عصبی پیشرونده و غیرقابل برگشت است. کاهش شنوایی حسی-عصبی بسیار شایع است، به طوری که نزدیک به ۹۰ درصد کاهش شنوایی در این دسته قرار میگیرد. اگرچه کاهش شنوایی حسی-عصبی دائمی است، میزان آسیب میتواند از خفیف تا متوسط یا شدید متغیر باشد. برخلاف برخی انواع دیگر کاهش شنوایی، پیرگوشی هر دو گوش را به همان اندازه تحت تأثیر قرار میدهد. این وضعیت به مرور زمان به دلیل آسیب به حلزون گوش داخلی یا سایر ساختارهای مرتبط توسعه مییابد.
بسیاری از افراد با این وضعیت نیز وزوز گوش را تجربه میکنند. وزوز گوش یا زنگ زدن در گوش، یک علامت شایع از آسیب به سلولهای حسی کوچک گوش داخلی است. اکو که ممکن است رخ دهد گاهی اوقات به صورت سوت زدن، هیس کردن و وز وز کردن توصیف میشود و ممکن است به دلیل وزوز گوش باشد.
عفونت سینوس
سینوزیت ، التهاب حفرههای سینوسی است. برخی از علائم بارز عبارتند از مخاط، قرمزی، تورم و درد. تجربه احساساتی در گوش، از جمله اکو، غیرمعمول نیست. دو نوع سینوزیت وجود دارد: سینوزیت حاد و سینوزیت مزمن.
به طور کلی، عفونتهای حاد سینوسی ناشی از ابتلا به آنفولانزا، سرماخوردگی یا ویروس تنفسی دیگر است. هنگامی که این ویروسها به سینوسها حمله میکنند، باعث تورم آنها میشوند و منجر به تنگی حفرهها میشوند. هنگامی که این تنگی رخ میدهد، مخاط به سرعت سینوسها را پر میکند و مسدود میشوند و یک محیط مناسب برای رشد ویروسها، باکتریها و قارچها ایجاد می کنند. در نهایت، سینوزیت ایجاد می شود که منجر به فشار دردناک و سردرد میشود.
سینوزیت مزمن یک عفونت سینوسی است که بیش از سه هفته طول میکشد. اگر علائم شما بهبود نیابد یا با گذشت زمان بدتر شود، نباید تاخیر در جستجوی کمک پزشکی کنید.
دیپلاکوسیس
دیپلاکوسیس یک اختلال شنوایی است که همچنین به عنوان شنوایی دوگانه شناخته میشود. اساساً، اگر این وضعیت را داشته باشید، چندین صدا را از یک محرک واحد درک میکنید.
سه نوع شنوایی دوگانه وجود دارد:
- دیپلاکوسیس دیسهارمونیکا ناشی از تفاوت در درک صدای پیج است. این میتواند دلایل متعددی داشته باشد، معمولاً عفونت گوش، قرار گرفتن در معرض صدای بلند یا آسیب به سر.
- دیپلاکوسیس اکوئیکا به دلیل تاخیر در درک صدا است. این به این معنی است که وقتی صدا وارد گوشها میشود، یک گوش آن را سریعتر از گوش دیگر میشنود و تفسیر میکند. در نتیجه، مغز نمیتواند صداها را به عنوان یک صدا تفسیر کند و منجر به اثر اکو میشود. شایعترین علل این نوع دیپلاکوسیس مسائل مربوط به گوش خارجی و میانی هستند.
- دیپلاکوسیس مختلط زمانی است که هر دو نوع شنوایی دوگانه به طور همزمان رخ میدهد. بهترین توصیف این حس شنیدن اکو با یک پیج کمی متفاوت است.
آلرژیها
بسیاری از افراد در فصل بهار از علائم آلرژی و تب یونجه رنج میبرند. علاوه بر چشمان خارشدار و بینی مسدود، میتوانید کاهش شنوایی مرتبط با آلرژی، وزوز گوش و حتی اکو در گوش را تجربه کنید. تجمع بیش از حد مایع در گوش میتواند فشار ناخوشایند، ناراحتی و کاهش شنوایی ایجاد کند.
داروهای اتوتوکسیک
برخی داروها می توانند به سلول های عصبی گوش داخلی شما آسیب برسانند. به عنوان مثال، داروهای شیمی درمانی، برخی آنتیبیوتیکها و داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن و آسپیرین میتوانند به ایجاد احساس اکو در گوش کمک کنند.
چگونه اکو در گوش را درمان کنیم؟
بهترین راه حل بستگی به علت اصلی دارد. برای مثال، اگر تجمع جرم باعث مسدود شدن سیستم شنوایی شما شود، ایده خوبی است که مسدودیت را برطرف کنید. یک شنواییسنج یا حرفهای دیگر در مراقبت از شنوایی میتواند به شما کمک کند کانال گوش خود را به طور ایمن تمیز کنید.
اگر عفونت گوش دردناک یا سینوزیت ریشه مشکلات شنوایی شما باشد، بهترین کار این است که به دنبال کمک پزشکی باشید. پزشکان اغلب آنتی بیوتیک ها را برای درمان این شرایط تجویز میکنند.
در نظر بگیرید که یک آزمایش شنوایی انجام دهید تا ارزیابی حرفه ای از مشکلات شنوایی خود دریافت کنید. در صورت لزوم، متخصص شنوایی ممکن است سمعک را برای رفع نگرانیهای شما توصیه کند. سمعکها میتوانند تغییرات بزرگی ایجاد کنند، به ویژه اگر میزان قابل توجهی از کاهش شنوایی داشته باشید.
در نهایت، گوش های خود را از قرار گرفتن در معرض صداهای بلند محافظت کنید. از محافظ گوش مانند گوش گیرها استفاده کنید تا خطر کاهش شنوایی ناشی از صدا را کاهش دهید.
اطلاعات موجود در این مقاله برای اهداف آموزشی و اطلاعاتی است. شما نباید از این اطلاعات به عنوان جایگزینی برای مشاوره حرفه ای پزشکی استفاده کنید و اگر در مورد سلامت خود سوالی دارید، باید همیشه با یک پزشک یا دیگر متخصصان بهداشتی مشورت کنید.
دیدگاه خود را بیان کنید