تاثیر سیگار بر شنوایی

تاثیر سیگار بر شنوایی

 سیگار چه تاثیری بر شنوایی دارد

 

سیگار کشیدن به ‌عنوان یک عامل مهم خطر برای از دست دادن شنوایی به خوبی شناخته شده است. اما چرا؟ چه چیزی در سیگارها باعث می‌شود که به شنوایی شما را آسیب برسانند؟

 

ما مدت‌ هاست که می‌دانیم سیگار کشیدن برای گوش‌ها مضر است. اما تحقیقات منتشر شده اخیر به ما بینش‌ هایی درباره اینکه چقدر می‌تواند مضر باشد داده است. این مطالعه که برای اولین بار در ژانویه 2022 د مجله انجمن پزشکی آمریکا (Otolaryngology-Head & Neck Surgery) منتشر شده است، نتیجه سه دهه کار است.

 

مطالعه ‌ای با عنوان "ارتباط الگوهای سیگار کشیدن در طول 30 سال با نقص شنوایی آدیومتریک و درک گفتار " 3414 شرکت ‌کننده را به سه گروه تقسیم کرد:

- کسانی که هرگز سیگار نکشیدند یا قبل از مطالعه سیگار را ترک کردند.

- کسانی که در طول دوره مطالعه سیگار را ترک کردند.

- کسانی که در طول مطالعه به سیگار کشیدن ادامه دادند.

مطالعه می‌گوید: "سیگار کشیدن مداوم با میانگین خالص تن فرکانس گفتار بدتر و نمره آزمون گفتار در نویز سریعتر همراه بود." نتایج نشان می‌دهد که در مقایسه با سیگار نکشیدن یا ترک سیگار در دوره مطالعه، سیگار کشیدن مداوم ممکن است با نقص شنوایی بدتر در افراد مسن مرتبط باشد؛ بنابراین، ترک سیگار در هر زمانی ممکن است برای سلامت شنوایی مفید باشد."

 

نکته جالبی که وجود دارد این است که سیگاری‌ های سابق در همان گروهی قرار گرفتند که هرگز سیگار نکشیده بودند. اما حتی جالب‌تر این است که سیگاری‌ های سابق در آزمون‌های شنوایی نمرات بالاتری نسبت به کسانی که در طول مطالعه به سیگار کشیدن ادامه دادند، کسب کردند. حتی کسانی که در طول مطالعه سیگار را ترک کردند نیز بهبودی چشمگیری نشان دادند.

 

همچنین شایان به ذکر است که مطالعه نشان داد که دود دست دوم نیز ممکن است به همان اندازه تاثیر منفی داشته باشد.

 

غیرسیگاری‌ هایی که در طول مطالعه با یک سیگاری زندگی می ‌کردند، دو برابر بیشتر احتمال داشت که به نقص شنوایی مبتلا شوند نسبت به کسانی که هرگز در معرض دود دست دوم قرار نگرفته بودند. این یافته‌ها با تحقیقات دیگر در این زمینه سازگار است. مطالعات نشان داده‌اند که، علاوه بر سایر مسائل، قرار گرفتن در معرض دود دست دوم می‌تواند به پیشرفت نقص شنوایی مرتبط با سیگار کمک کند. دود دست دوم همچنین به‌عنوان عاملی مضر برای نوجوانان شناخته شده است و می‌تواند خطر ابتلا به نقص شنوایی حسی-عصبی را سه برابر کند.

سیگارها و گوش‌های شما

چگونه و چرا سیگارها تاثیر به این اندازه بر سلامت شنوایی دارند؟

  •  سطح اکسیژن خون را کاهش می ‌دهند و رگ ‌های خونی را در سراسر بدن منقبض می‌ کنند که می ‌تواند به اعضای حساس گوش داخلی آسیب برساند.
  • ممکن است با انتقال‌ دهنده‌های عصبی شنوایی و عصب شنوایی تداخل داشته باشند.
  • می ‌توانند پوشش گوش میانی و لوله استاش را تحریک کنند.
  • مواد شیمیایی موجود در بسیاری از سیگارها که به‌عنوان رادیکال‌های آزاد شناخته می‌شوند، در بدترین حالت، می‌توانند به DNA فرد سیگاری آسیب برسانند.

همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می ‌دهد سیگارها ممکن است به ‌طور مستقیم یا به‌ عنوان پیش‌ درآمدی بر نقص شنوایی، وزوز گوش ایجاد کنند. علاوه بر این، به دلیل اینکه سیگار کشیدن سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار می ‌دهد، ممکن است به‌ طور بالقوه تعداد عفونت‌ های گوش را افزایش دهد. شاید بدترین مسئله این باشد که قرار گرفتن در معرض دود سیگار، چه به‌طور مستقیم و چه به‌طور دست دوم، می‌ تواند منجر به بروز شرایط شدید و ناتوان ‌کننده در میان نوزادان و کودکان شود:

  • حملات آسم.
  • سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS).
  • سقط جنین/مرگ نوزاد در صورت سیگار کشیدن در دوران بارداری.
  • عفونت‌ های ریوی.
  • عفونت‌ های گوش.
  • افزایش خطر نقص شنوایی هنگام تولد.

سلامت شنوایی تنها دلیلی برای ترک سیگار نیست

 

اگر در فکر ترک سیگار هستید، ممکن است علاقه‌ مند باشید بدانید که ترک سیگار بیش از شنوایی شما را بهبود می‌بخشد. بر اساس گزارش انجمن ریه آمریکا و Healthline، حتی دو روز بدون سیگار می‌تواند ضربان قلب، فشار خون و توانایی بویایی و چشایی شما را بهبود بخشد. دو هفته تا سه ماه پس از ترک، خطر ابتلا به حمله قلبی نیز کاهش می‌یابد.

 

سایر فواید، به‌گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، عبارتند از:

- کاهش احتمال ابتلا به سرطان ریه.

- کاهش ناباروری.

- کاهش احتمال ابتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD).

- کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی، بیماری عروقی محیطی و سکته.

- بهبود تنفس و کاهش علائم تنفسی مانند سرفه، خس‌خس و تنگی نفس.

اگر آماده ترک سیگار هستید اما مطمئن نیستید از کجا شروع کنید، با یک متخصص بهداشت و درمان تماس بگیرید تا به شما در ایجاد یک برنامه کمک کند. و همان‌طور که همیشه، فراموش نکنید که یک قرار ملاقات با یک شنوایی‌شناس تنظیم کنید. به هر حال، سیگار کشیدن تنها چیزی نیست که می‌تواند بر شنوایی شما تأثیر بگذارد.

دیدگاه خود را بیان کنید

تمامی حقوق برای کلینیک شنوایی و سمعک شکوه تجریش محفوظ است