آلرژی و کم شنوایی: چه ارتباطی دارد؟

آلرژی و کم شنوایی: چه ارتباطی دارد؟

آلرژی و کم شنوایی: چه ارتباطی دارد؟

 

با فرا رسیدن فصل بهار، آلرژی های فصلی نیز با علائم معمول خود همراه می شوند: آبریزش بینی، گلودرد و خارش چشم. اما آیا می دانستید که آلرژی می تواند بر شنوایی شما نیز تأثیر بگذارد؟

 

کم شنوایی مرتبط با آلرژی

 

آلرژی می تواند منجر به از دست دادن شنوایی هدایتی شود، جایی که انتقال صدا در طول سفر از گوش خارجی یا میانی به گوش داخلی مسدود می شود. این انسداد زمانی رخ می دهد که آلرژی باعث خارش یا تورم در گوش خارجی و مجرای گوش شود.

 

آلرژی همچنین می تواند باعث تجمع مایع در گوش میانی شود و منجر به گرفتگی شیپور استاش شود. این می تواند منجر به احساس پری گوش و از دست دادن موقت شنوایی شود. از آنجایی که تجمع مایعات می‌تواند باعث رشد باکتری‌ها شود، ممکن است باعث عفونت گوش شود و بر شنوایی شما تأثیر بگذارد.

 

اگرچه گوش داخلی کمترین احتمال دارد که تحت تأثیر آلرژی قرار گیرد، اما در صورت عفونت می تواند علائمی مانند سرگیجه، فشار و وزوز گوش را ایجاد کند. آلرژی همچنین ممکن است باعث بیماری منییر شود و خطر کاهش شنوایی را افزایش دهد.

 

کاهش شنوایی ناگهانی

 

کاهش شنوایی حسی عصبی ناگهانی (SSHL) یا ناشنوایی ناگهانی را نباید با کم شنوایی ناشی از آلرژی اشتباه گرفت. این می تواند بدون هشدار، یا به تدریج در طی چند روز یا یکباره اتفاق بیفتد. عواملی مانند ضربه به سر، بیماری های خود ایمنی، عفونت ها، گردش خون ضعیف، داروهای اتوتوکسیک یا بیماری های عصبی باعث ایجاد SSHL می شوند. SSHL اغلب با احساس پری یا فشار در گوش، وزوز گوش یا سرگیجه رخ می دهد.

 

اگرچه ممکن است وسوسه انگیز باشد که تغییرات شنوایی ناگهانی را به آلرژی نسبت دهیم، اما مهم است که آنها را نادیده نگیریم. اگر SSHL باشد، بهترین شانس برای بازیابی شنوایی با شروع درمان در چند روز اول است.

 

اگر متوجه تغییرات ناگهانی شنوایی شدید، در اسرع وقت با پزشک یا متخصص شنوایی خود تماس بگیرید. آن‌ها می‌توانند گوش‌های شما را ارزیابی کنند و تعیین کنند که آیا کاهش شنوایی به دلیل انسدادی مانند تورم یا مایع (ناشی از آلرژی) است یا اینکه ناشی از یک مشکل شدیدتر است که بر توانایی گوش‌های شما برای پردازش صدا تأثیر می‌گذارد.

 

چه زمانی باید به دنبال کمک بود

 

از دست دادن شنوایی می تواند به طور قابل توجهی بر سلامت شما تأثیر بگذارد و هرگز نباید آن را سهل انگاری کرد. حتی اگر فکر می کنید که این فقط نشانه ای از آلرژی فصلی شماست، تاخیر در درمان می تواند اثرات آن را بدتر کند. در حالی که ممکن است تمایز بین کم شنوایی ناشی از آلرژی و کم شنوایی ناگهانی چالش برانگیز باشد، یک متخصص پزشکی می تواند تمایز را ایجاد کند و بهترین روش درمانی را برای محافظت از شنوایی شما توصیه کند.

دیدگاه خود را بیان کنید

تمامی حقوق برای کلینیک شنوایی و سمعک شکوه تجریش محفوظ است