ورود به حساب کابری، هنوز ثبت نام نکرده اید ؟ ثبت نام در کلینیک شنوایی و سمعک شکوه تجریش
با عضویت در کلینیک شنوایی و سمعک شکوه تجریش آنلاین سفارش بدید
با ثبت نام شما تمامی قوانین و مقررات کلینیک شنوایی و سمعک شکوه تجریش را پذیرفته اید
زنگ زدن تلفن، سر و صدای خیابان، آواز خواندن پرندگان: یک سمعک خوب دنیای صداها را دوباره زنده میکند. اگر به زندگی با مشکلات شنوایی عادت کردهاید، بسیاری از تأثیرات حسی در ابتدا ممکن است طاقتفرسا باشند. از این مسئله دلسرد نشوید. به خودتان زمان کافی بدهید تا به سمعک جدیدتان عادت کنید. این شامل عادت کردن به حس فیزیکی داشتن سمعک در گوش، جدا از حس واقعی شنوایی است. یک چیز مشخص است: بعد از یک دوره تنظیم، دیگر نمیخواهید بدون سمعک خود باشید!
عادت کردن به سمعک نیاز به زمان دارد. اما در طول چند هفته اول، نه تنها به استفاده از سمعک جدیدتان عادت میکنید، بلکه باید به آنچه میشنوید و نحوه شنیدن همه چیز و همه افراد اطرافتان نیز عادت بکنید. بسته به شدت افت شنوایی شما، محیط ممکن است صدای خفهای داشته باشد یا نتوانید صداهای خاصی را تشخیص دهید. با سمعک، الگوی درک شما به طور ناگهانی تغییر خواهد کرد.
در طول دوره آشنایی، صداهای روزمره ممکن است به طرز شگفتآوری بلند به نظر برسند. صدای خودتان نیز ممکن است متفاوت به نظر برسد. صداهای آشنا نیز ممکن است در شرایط خاص تغییر کند. دلسرد نشوید! عادت کردن به سمعک در ابتدا ممکن است طاقتفرسا باشد.
اسفتاده از سمعک جدید در ابتدا نیاز به عادت کردن دارد. دوره آشنایی شامل عادت کردن به حسهای فیزیکی و همچنین حس جدید "شنیدن" است. گوشهای شما ابتدا باید به حس استفاده از سمعک عادت کنند. مغز نیز باید ناگهان شروع به درک و پردازش بسیاری از محرکها کند.
ممکن است مدت زیادی از آخرین باری که تمام صداها را شنیدهاید، گذشته باشد. بسیاری از صداهای زمینهای که افراد با شنوایی عادی به نادیده گرفتن آنها عادت کردهاند، برای شما جدید خواهند بود، بنابراین در ابتدا سختتر خواهید توانست آنها را نادیده بگیرید. در حالی که در معرض صدا های جدید و قرار میگیرید، مغز شما در طول زمان یاد خواهد گرفت که چگونه صدای زمینه را سرکوب کرده و بر روی صداهای مهم تمرکز کند. صبور باشید.
عادت کردن به سمعک جدید زمان میبرد. معمولاً شما صداهای ناخواسته را سرکوب میکنید، مانند خش خش برگها یا صدای تایپ کردن . اما اگر دیگر قادر به شنیدن این صداها نباشید، مغز فراموش میکند که چگونه با آنها برخورد کند. مراکز پردازش صدا در مغز باید یاد بگیرند که نه تنها همه چیز با سمعک متفاوت به نظر میرسد، بلکه باید صداهای خاصی را نیز دوباره فیلتر کند. این کار ممکن است کمی زمان ببرد. یک دوره تنظیم برای پوشیدن سمعک وجود دارد و این دوره از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
نکته
برای کمک به مغز برای عادت کردن به سطوح عادی صدای محیط و بازگرداندن توانایی فیلتر کردن، باید سمعک خود را به طور منظم استفاده کنید. مهم است که تجربه کسب کنید و خیلی زود تسلیم نشوید.
ممکن است مفید باشد که تجربیات و مشکلات خود را در یک دفترچه شنوایی یادداشت کنید. این به شما کمک میکند تا پیشرفت شخصی خود را پیگیری کنید. اگر واقعاً مشکل دارید، با اودیلوژیست خود تماس بگیرید. گاهی اوقات ممکن است درمان شنوایی مفید باشد: از او بخواهید که اطلاعات بیشتری در این مورد بدهد.
یکی از مراحل مهم در عادت کردن به استفاده روزانه از سمعک جدید، آشنایی با آن است. از اودیولوژیست خود بخواهید نحوه قرار دادن و برداشتن سمعک را توضیح دهد و مرتباً تمرین کنید. نحوه مراقبت صحیح از سمعک و نحوه نگهداری و تمیز کردن سمعکها را یاد بگیرید. تنظیمات مختلف را امتحان کنید و به تفاوتها گوش دهید.
در ابتدا، از سمعک خود در خانه یا در محیطی آرام استفاده کنید. این کار باعث میشود که بتوانید صداها را به درستی تشخیص دهید و بدون مزاحمت از سوی صداهای خیابان یا گفتگوها، آنها را شناسایی کنید. همچنین بهتر است محیطهای روزمره خود را تا حد امکان آرام نگه دارید.
نکته
در ابتدا نیازی نیست که سمعک جدید خود را تمام استفاده کنید. اگر صداها اطراف بیش از حد طاقتفرسا شدند، فقط برای مدتی سمعک خود را درآورید. ابتدا برای چند ساعت در روز استفاده کنید، سپس مدت زمان هر روز را افزایش دهید تا بتوانید از صبح تا شب آن را استفاده کنید.
حتی یک پیادهروی در فضای باز میتواند به شما کمک کند که از سمعک بهتر خود استفاده کنید. در فضای باز میتوانید بر روی بسیاری از صداهای آرام تمرکز کنید، بدون سطح بالای صدای زمینه: خش خش برگها، آواز پرندگان یا صدای آب .
استفاده تدریجی از وسایل دیگر
در یک لحظه آرام، تلویزیون تماشا کنید و به رادیو با سمعک خود گوش دهید. ما به خصوص توصیه میکنیم که برای اولین تلاشها برای بهتر شنیدن به اخبار گوش دهید. گویندگان اخبار آموزش دیدهاند و به وضوح صحبت میکنند. موارد یکی پس از دیگری میآیند و تقریباً هیچ صدای زمینهای به صورت موسیقی یا افکت صوتی وجود ندارد.
سپس سعی کنید به یک دوست تلفن کنید. ایدهآل است که ابتدا صدا را کم کنید و در طول مکالمه آن را تنظیم کنید. اگر به لوازم جانبی بیشتری نیاز دارید تا بهترین استفاده را از تلفن یا تلویزیون خود ببرید، از اودیولوژیست خود بپرسید.
استفاده از مکالمات برای کمک به عادت کردن به سمعک
اولین مکالماتی که با گذاشتن سمعک خود دارید باید در یک فضای آرامشبخش باشد. توصیه میکنیم با یک یا دو نفر صحبت کنید و همیشه مکالمه را در یک محیط آرام بدون صدای پس زمینه، مانند تلویزیون یا لوازم دیگر خانگی انجام دهید. به افرادی که با آنها صحبت میکنید توضیح دهید که چگونه افت شنوایی بر ارتباطات تأثیر میگذارد و چگونه میتوانند در مکالمات به شما کمک کنند.
چند نکته مفید برای مکالمات که ممکن است در شرایطی که صدای زمینه بیشتری وجود دارد نیز ارزشمند باشد:
مرحله نهایی: عادت کردن به سمعکهای جدید در محیطهای پر سر و صدا
پس از عادت کردن به سمعک خود، سعی کنید آن را در محیطهایی با سطوح بالای صدای زمینه مانند خیابان یا رستوران بگذارید. همچنین میتوانید از این محیطها استفاده کنید تا ببینید چگونه میتوانید صداهای زمینه را فیلتر کنید و یک مکالمه بهتر داشته باشید.
شنیدن بهتر میتواند یک تجربه نا آشنا باشد
اغلب دوستان یا اقوام فرد او را تشویق به بررسی شنوایی میکنند. اگر سمعک توصیه شود، نکته مهم صبوری و انتظار برای رسیدن به تجربه صدای ایدهآل است. وقتی حس شنوایی فرد به لطف سمعک بهبود مییابد، کاربران سمعک معمولاً تغییر را به عنوان سیلی از محرکهای نا آشنا تجربه میکنند. بعد از یک دوره طولانی از کاهش شنوایی، میتواند تعجبآور باشد که چقدر صدا در دنیا وجود دارد!
حس جدید شنیدن در ابتدا کامل نخواهد بود و برای مدتی کوتاه حتی ممکن است ناخوشایند باشد. حتی صدای خودتان ممکن است ابتدا آزاردهنده باشد. این به عنوان اثر انسداد شناخته میشود. این توسط "هدایت استخوانی استئو-تمپانیک" ایجاد میشود که میتواند باعث تقویت فرکانسهای پایین شود. صدای شنیده شده اغلب به عنوان صدای خودتان که در سرتان طنینانداز میشود، توصیف میشود. برای مقابله با این، شنواییشناس تهویه و نسبت تقویت را به صورت فردی تنظیم خواهد کرد.
چگونه میتوانم به بهترین شکل به سمعک جدید عادت کنم؟
هنگام استفاده از سمعک جدید، باید به خودتان زمان بدهید تا به تأثیرات حسی جدید عادت کنید. در ابتدا، بهتر است سمعک را فقط برای چند ساعت در روز بگذارید. از نظر فنی، خود سمعک شامل برنامههای مختلفی است که به شما کمک میکند یک شروع تدریجی خوب داشته باشید.
گفتوگو و حمایت منظم از اودیولوژیست در طول دوره آشنایی ضروری است. آرامش داشته باشید. به خودتان زمان بدهید تا سکوت ناخواسته را پشت سر بگذارید و از صداها به طور کامل لذت ببرید.
چگونه میتوانم به اطرافیانم کمک کنم؟
یک فرد با افت شنوایی یک سمعک دریافت میکند - تا اینجا خوب است. اما تنها تکنولوژی نیست که به شنیدن بهتر کمک میکند. زمینه اجتماعی نیز مهم است. دوستان و اقوام منبع ارزشمندی از حمایت هستند.
چه نکاتی را باید به خاطر داشته باشیم
مهمترین کیفیتی که شریکان مکالمه شما نیاز دارند، صبر است. اما فرد با افت شنوایی نیز به صبر به اندازه کافی نیاز دارد. با خودتان صبور باشید و انتظار نداشته باشید که خیلی زود بهبود یابید. عادت کردن به گذاشتن سمعک یک فرایند آهسته خواهد بود - برای اکثر مردم، این تنها به معنی روشن کردن و شنیدن خوب دوباره نیست. بعد از همه، شنیدن یک فعالیتی است که شامل مغز میشود و مغز باید ابتدا دوباره آموزش ببیند.
تمرکز نیز ضروری است. افراد با افت شنوایی معمولاً باید بسیار سخت تمرکز کنند تا یک مکالمه را دنبال کنند، به خصوص در یک گروه بزرگ. تنها با "یک گوش" گوش دادن اصلا مناسب نیست. به خودتان زمان کافی بدهید و به اندازهای که نیاز دارید برای دنبال کردن مکالمه تمرکز کنید. نکته : آرامش داشته باشید. با کمی صبر و تمرکز، خواهید دید که میتوانید دوباره از مکالمات در گروههای بزرگ لذت ببرید.
صادق بودن
صادق و باز بودن با افرادی که با آنها صحبت میکنید نیز به همان اندازه مهم است. لبخند زدن، سر تکان دادن و بله گفتن به کسی کمک نمیکند. فقط باعث ایجاد نا امیدی در هر دو طرف میشود. به وضوح بگویید اگر چیزی را (کاملاً) نفهمیدید - و مدام بگویید.
این ممکن است کار سختی باشد، اما هیچ راهی برای دور زدن آن وجود ندارد. به وضوح توضیح دهید که نفهمیدید، از افراد بخواهید واضح تر صحبت کنند یا آنچه را که گفتند به روش دیگری بیان کنند، یا از آنها بخواهید در حالی که صحبت میکنند به شما نگاه کنند. افرادی که مشکلات شنوایی ندارند، همگی از این قوانین ساده آگاه نخواهند بود. ممکن است لازم باشد که بیش از یک بار این نکات را به دوستان یا اقوام گوشزد کنید.
سر و صدای خیابان، اعلانهای روی سکوهای راهآهن، یا همهمه در یک کافه میتوانند چالشبرانگیز باشند. در این شرایط اغلب فهمیدن همه چیز یا تمرکز بر فردی که با او صحبت میکنید، دشوار است. در حالی که سمعکها میتوانند کمک کنند، درک واقعی چیزی که میشنوید کاری است برای مغز. خوشبختانه، مغز قابل آموزش است. در ادامه پنج تمرین عملی برای موقعیتهای روزمره آورده شده است:
شنوایی جهتدار بسیار مهم است، به ویژه هنگامی که در حال رانندگی یا حرکت در خیابان هستید. اگر صدای آمبولانسی را میشنوید، باید بدانید از کدام سمت نزدیک میشود تا از راه آن کنار بروید. برای تمرین این مهارت میتوانید در یک میدان شلوغ بایستید و سعی کنید صداهای خاصی را "انتخاب" کنید. ممکن است این صداها شامل یک مکالمه، صدای پاشنهها روی پیادهرو، یا پارس یک سگ باشند. تلاش کنید صداهای مختلف را شناسایی کرده و جهت آنها را تعیین کنید. این کار همچنین به تمرین تمرکز و حافظه کاری شما کمک میکند.
چند دقیقه وقت بگذارید و روی یک نیمکت در پارک یا بالکن بنشینید و چشمان خود را ببندید. بر روی صداهای فردی که میشنوید تمرکز کنید و به احساساتی که این صداها برانگیخته میکنند توجه کنید. صداهای خاص اغلب با احساس یا خاطرهای خاص مرتبط هستند. صداهای ناخوشایند میتوانند سریعتر و راحتتر شناسایی و سرکوب شوند.
بیشتر افراد از سطوح بالای نویز در مکانهای شلوغ احساس خستگی میکنند. برای افراد با شنوایی کاهشیافته، فهمیدن این شرایط نیز سختتر است. نتیجه این است که آنها معمولاً از این موقعیتها دوری میکنند یا کنار میکشند. اما این مشکل با تمرین "شنیدن هدفمند" قابل حل است. مکانی با نویز محیطی بالا، مانند یک رستوران یا سکوی ایستگاه راهآهن، پیدا کنید و فقط بر روی یک منبع صدا تمرکز کنید. شنوایی انتخابی شما با گذر زمان بهبود خواهد یافت.
این تمرین بر پایه تمرین قبلی است. از دو نفر بخواهید که هر یک در یکی از دو طرف شما بنشینند و هر دو شروع به صحبت با شما کنند. سعی کنید حرفهای هر دو را دنبال کنید. این کار توانایی شما در شنیدن از هر دو جهت را تقویت میکند و به بهبود درک گفتار کمک میکند که در شرایط نویزی بسیار مفید است.
هنگامی که به کسی گوش میدهیم، به طور ناخودآگاه به حرکات و به ویژه به حالتهای چهره آن شخص توجه میکنیم. این میتواند به ما کمک کند تا آنچه که گفته میشود را در زمینهی درست تفسیر کنیم. شما میتوانید این مهارت را با خاموش کردن صدای اخبار تلویزیون تمرین کنید و سعی کنید فقط با استفاده از حرکات لب، صورت، زبان و حنجرهی گوینده بفهمید که او درباره چه چیزی صحبت میکند.
نکته پایانی
اگر همچنان در عادت کردن به صداهای جدید مشکلی دارید، با یکی از شنواییشناسان صحبت کنید. آنها ممکن است بتوانند تنظیمات دیگری انجام دهند که به شما کمک کنند.
شما در هر یک از مناطق شمیران که هستید مانند لواسان ، فشم و مناطق دیگر تهران می توانید برای مراجعه به کلینیک شنوایی وقت تایین کرده و تشریف بیاورید . برای اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحه تماس با ما مراجعه بفرمایید.
آخرین اخبار حوزه شنوایی سنجی
تمامی حقوق برای کلینیک شنوایی و سمعک شکوه تجریش محفوظ است
دیدگاه خود را بیان کنید