بیماری اتوسکلروز

بیماری اتوسکلروز

                                             

بیماری اتوسکلروز

 

این بیماری با رشد یک استخوان جدید اسفنجی و نرم در گوش میانی شروع می شود که گذشت زمان سخت تر میگردد. هر چند رشد بافت اسکلروتیک می تواند در هر جایی از گوش میانی اتفاق بیفتد ولی زمانی سبب کاهش شنوایی میگردد که بر روی و یا پیرامون پایه ی استخوان رکابی تشکیل شود. با رشد بافت اسکلروتیک و سخت شدن آن قابلیت حرکت استخوان رکابی کاهش می یابد و صوت به مقدار کافی به گوش داخلی منتقل نمی شود .به مرور زمان پایه استخوان رکابی بطور کلی در دریچه بیضی ثابت می شود.

اتوسکلروز در جوانی شروع می شود و روند پیشروی آن بسیار کند می باشد . کمبود شنوایی ناشی از این بیماری معمولا" ابتدا در جوانی تا سن 30 سالگی مشاهده می شود. اغلب این بیماری در بین سفید پوستان و در زنان دو برابر مردان است .

بجز کمبود شنوایی و یا وزوز ؛ این بیماری هیچ درد و یا ناراحتی فیزیکی دیگری را سبب نمیشود.

اتوسکلروز یک بیماری اتوایمیونی است که تأثیر مخرب بر روی بافت های مختلف بدن دارد. در این بیماری، سیستم ایمنی بدن به طور اشتباه به بافت های سالم بدن حمله می‌کند، به خصوص بافت های مفصلی، پوستی، قلب، ریه‌ای، کلیه‌ای و مغز. نتیجه این حملات اتوایمیونی ایجاد التهاب و آسیب در این بافت‌هاست. علائم اتوسکلروز متنوع هستند و ممکن است شامل خستگی، درد و التهاب مفاصل، آسیب پوستی، اختلالات قلبی و ریه‌ای و مشکلات گوارشی باشد. درمان اتوسکلروز بسته به نوع و شدت آن متغیر است و ممکن است شامل داروهای ضد التهاب، داروهای مهارکننده سیستم ایمنی، فیزیوتراپی و درمان‌های تسکین‌دهنده علائم باشد. همچنین، مراقبت‌های پزشکی منظم و تغذیه مناسب نیز برای کنترل بیماری مهم است.   

در درمان این بیماری معمولا" از تکنیک جراحی استاپدکتومی Stapedectomyاستفاده   میشود . این عمل شامل برداشتن استخوان رکابی بیحرکت شده و جایگزینی پروتز می باشد . این روش درمانی موفقیت بالا با حداقل مخاطره را به همراه دارد.

 

درمان اتوسکلروز معمولاً شامل یک ترکیب چند روش درمانی است، که بسته به نوع و شدت بیماری و نیازهای هر فرد متغیر است. در ادامه، چند روش درمانی معمول برای مدیریت اتوسکلروز ذکر شده است:

 

درمان اتوسکلروز

  • دارو: انواع مختلف دارومی‌توانند برای مدیریت علائم اتوسکلروز مفید باشند، از جمله:
    • ضد التهاب‌های غیر استروئیدی (NSAIDs) برای کاهش التهاب و درد مفاصل.
    • داروهای مهارکننده سیستم ایمنی، مانند کورتیکواستروئیدها یا داروهای آنتی‌مالاریال برای کاهش فعالیت ایمنی بدن.
    • داروهایی که برای کنترل علائم خاصی مانند خستگی، مشکلات خواب، اختلالات گوارشی و غیره مصرف می‌شوند.

 

  • فیزیوتراپی: تمرینات فیزیکی می‌توانند به تقویت عضلات، افزایش انعطاف پذیری مفاصل، کاهش درد و بهبود عملکرد حرکتی کمک کنند.

 

  • مراقبت‌های پزشکی منظم: مشاوره با پزشک متخصص برای درمان اتوسکلروز بسیار مهم است. مراقبت‌های پزشکی منظم شامل بررسی‌های ماهیانه یا سالانه برای بررسی وضعیت سلامت، تغییر درمان بر اساس نیازهای جدید و مداومت در مراقبت‌های خود می‌شود.

 

  • تغذیه مناسب: رژیم غذایی سالم و منظمی با غنی‌سازی در مواد مغذی می‌تواند به کنترل علائم و افزایش احساس رضایت و سلامتی کمک کند. از جمله موادی که ممکن است مفید باشند می‌توان به میوه‌ها، سبزیجات، مواد غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا-۳ و امگا-۶، محصولات پروبیوتیک، و مواد غذایی غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها اشاره کرد.

 

همچنین، مهم است که هر فرد با اتوسکلروز با پزشک خود در مورد راهکارهای درمانی مناسب برای وضعیت خود مشورت بگیرد و مراقبت‌های مداوم را رعایت کند.

دیدگاه خود را بیان کنید

تمامی حقوق برای کلینیک شنوایی و سمعک شکوه تجریش محفوظ است